EZÉRT ÉRDEMES ONLINE TANFOLYAMOT KÉSZÍTENED

Az online tanfolyamok népszerűsége rohamosan növekszik, egyre több vállalkozás és szakértő ismeri fel ennek az új lehetőségnek az előnyeit. Az online tanfolyamok létrehozása nemcsak az oktatók, a tanulók számára is több szempontból előnyös.

 • Neked, mint oktatónak csak egyetlen egyszer kell elkészítened a tananyagot! A továbbiakban pedig minimális energiaráfordítással remek passzív bevételi forrássá válik!
 • A tanulni vágyók számára az online tanfolyamok lehetővé teszik, hogy bárhol és bármikor tanuljanak! Ez a rugalmasság nagyban növeli a részvételi kedvet és a motivációt.

DE LÁSSUK, MILYEN ELŐNYEI VANNAK MÉG:

Az interneten keresztül jóval szélesebb közönséget érhetsz el, mintha földrajzilag kötött helyszínen oktatnál. Képzeld el, hogy akár még más országokban élők is csatlakozhatnak a tanfolyamaidhoz, hiszen az online tanulás senkinek nem okoz utazási, időgazdálkodási és anyagi problémát.
Arról nem is beszélve, hogy nem kell minden egyes csoport számára újra és újra személyesen elmondanod a tananyagot. Ugye, mennyi idő és energia lenne!
Nem szükséges helyszínt bérelned, nem szükséges odautaznod – sőt, nekik sem kell utazniuk – így rengeteg pénzt spórolhatsz nemcsak magadnak, a tanulóidnak is.
Egy online tanfolyam esetében lehetőséged nyílik a folyamatos frissítésekre is. Könnyen frissítheted és kiegészítheted a tananyagot az új információk és legújabb trendek szerint. És ezért a hallgatóid is rendkívül hálásak lesznek! Sőt, ahogy bővíted a tananyagodat, az áraidat is emelheted.
Ha láttál már online tanfolyamot, akkor tudod, hogy ezek a tanfolyamok interaktívvá tehetik a tanulási folyamatot, például videókkal és tudást ellenőrző tesztekkel. Így a tanulás sokkal élménydúsabbá válik, és ezek a megoldások segíthetik a tananyagok könnyebb megértését is.

Egy online tanfolyam létrehozása tehát egyértelműen izgalmasabbá teszi a tanítást és a tanulást.

DE VAJON HOGYAN KELL ENNEK NEKILÁTNOD?

Megvan a szaktudásod, szeretnéd megosztani a tudásodat egy szélesebb közönséggel, és extra bevételi forrásra tennél szert.

Neked csak annyi lesz a dolgod, hogy készítsd elő a tananyagot!

Például találd ki a tanfolyam címét, bontsd modulokra, leckékre. Állítsd össze az egyes leckék anyagait, és a tudást ellenőrző teszteket.

A többit bízd szakemberre!

HOGYAN TEREMTS OASSZÍV JÖVEDELMET

Egy profi weboldalkészítővel együttműködve biztos lehetsz abban, hogy a tanfolyamod modern, hatékony és sikeres lesz. Fontos, hogy ne csak a tananyagod legyen jó, hanem az a folyamat is, amin keresztül a jelentkező önállóan meg tudja vásárolni az online tanfolyamot, megkapja a jogosultságokat és el is kezdheti a tanulást.

MIÉRT ÉRDEMES PROFI WEBDESIGNERT ALKALMAZNI ONLINE TANFOLYAMI RENDSZER LÉTREHOZÁSÁHOZ?

Az online tanfolyam létrehozása és sikeres üzemeltetése kifinomult webdesign- és fejlesztési ismereteket igényel.
Mutatok néhány okot, amiért érdemes profi webdesignert alkalmazni az online tanfolyami platform kialakításához:

 • Tapasztalt webes szakemberként olyan felhasználóbarát felületet és navigációt fogok a tanfolyamhoz tervezni, amely könnyen kezelhető és érthető mindenki számára. Ha szeretnéd megtartani a tanulóidat és azt szeretnéd, hogy ők ajánlják a tanfolyamodat másoknak is, akkor nagyon fontos, hogy az online tanfolyami felületed kényelmesen és hatékonyan használható legyen.
 • Az online tanfolyam kinézete, megjelenése az első benyomás szempontjából baromi fontos. Webdesignerként szívesen segítek ebben. Létrehozok egy egyedi, igényes megjelenést, amely illeszkedik a vállalkozásod arculatához és hozzájárul a branded építéséhez.
 • Nem elhanyagolható szempont, hogy egy jól felépített online tanfolyami rendszernek stabilnak és biztonságosnak kell lennie. Olyan technológiákat alkalmazok az építés során, amelyek biztosítják a rendszer megbízhatóságát és a felhasználók adatainak védelmét.
 • Egy profi webdesigner gondoskodik arról, hogy a tanfolyamod minden eszközön optimálisan jelenjen meg. Jól működjön különböző eszközökön: mobiltelefonon és táblagépen.
 • Az online tanfolyam folyamatos fejlesztést és karbantartást igényel. Segítek karbantartani és frissíteni a rendszert, hogy az mindig a legújabb technológiákat és felhasználói igényeket kövesse, valamint kizárja a technikai hibalehetőségeket.

MIT KELL TUDNIA EGY ONLINE TANFOLYAMI RENDSZERNEK?

Az online tanfolyami platformnak rengeteg fontos funkciót kell beállítanunk, hogy az hatékonyan működjön.

 1. Legalapvetőbb követelmény, hogy engedélyezze a felhasználóknak a regisztrációt és bejelentkezést már a vásárlási folyamat során.
 2. Fontos, hogy a regisztrált felhasználó hozzáférjen a profiljához, legyen képes önállóan szerkeszteni a személyes adatait, tudjon jelszóemlékeztetőt kérni, vagy jelszót változtatni kedve szerint.
 3. Lényeges, hogy legyen folyamatjelző, ami mutatja, hogy hol tart a tanulmányaival, melyik leckét fejezte be, és hány százalékos a készültsége.
 4. Tudja megtekinteni a korábbi teszteredményeit, hogy lássa a fejlődését.
 5. Egyes online tanfolyamok oklevéllel, vagy tanúsítvánnyal zárulnak, ezt is tudnia kell a rendszernek kezelnie.
 6. Érdemes eldönteni, hogy a tanulási folyamatot csak leckéről leckére engedélyezzük, vagy esetleg ugrálhat az anyagok között szabadon.
 7. Nagyon fontos az is, hogy beállítsuk, meddig férhet hozzá egy vásárló a tananyaghoz.
 8. Érdemes integrálni egy bankkártyás fizetési rendszert és automatikus számlázóprogramot is.
 9. Ezen kívül be kell állítani az automatikus e-maileket is, amelyek a felhasználókat tájékoztatják a legfontosabb tudnivalókról.
 10. Különböző szerepköröket kell tudnia a rendszernek kezelni. (pl. oktató, tanuló)
 11. Oktatók számára lehetőséget kell biztosítson a rendszer az új kurzusok létrehozására, szerkesztésére és menedzselésére.
 12. Fontos, hogy támogassa a rendszer a különböző típusú leckék létrehozását. (pl. videó, letölthető PDF, szöveges anyagok).
 13. Szükséges megfelelő adatvédelmi intézkedéseket alkalmazni a felhasználók adatainak biztonságos tárolása és kezelése érdekében.
 14. Rendszeres hibakeresés és karbantartás is szükséges a zökkenőmentes működéshez.
Varju Ildikó webdesign

Biztos vagyok benne, hogy ha józan paraszti ésszel átgondolod a lehetőséget, látni fogod az előnyeit. Talán már el is gondolkodtál, hogy összeraknád az első online tanfolyamodat, de megijeszt a feladat. Hidd el, tudom, hogy nagy falatnak tűnik.

Szakértő segítséggel viszont maga a technikai háttér gyorsan elkészülhet.

Neked csak a tanfolyami tudásanyaggal ell foglalkoznod, a többi terhet leveszem a válladról. Ezután pedig elkezdheted értékesíteni az online tanfolyamodat.

Így akár hétvégén, akár nyaralás alatt de még talán éjszaka is automatikus, passzív jövedelem fog érkezni a számládra!

Ugye jól hangzik?

Keress bátran, segítek! Kérj egy ingyenes, minden kötelezettségtől mentes beszélgetést, ahol elmondhatod az elképzelésidet, én pedig bemutatom neked a lehetőségeket.

Hasznos tartalmakért kövess a közösségi médiában.