Számítógépes grafikai, szerkesztési munkák

Mostanában több kisebb számítógépes grafikai, szerkesztési munka talált meg. Volt köztük szórólap, hangulattábla, facebook borítókép, logótervezés, ajándékkártya és névjegykártya tervezés is. Mindig örülök, ha ilyen feladatot kapok, hiszen ebben tudom leginkább szabadjára engedni a fantáziám, és több különböző lehetőséget is ki tudok próbálni, mire megszületik a végeredmény. Ez azonban nem mindig egyértelműen könnyű feladat, hiszen nem biztos, hogy épp eltalálom a megrendelő ízlését.

Az ügyfél véleménye!

Nagyon nehéz feladat úgy dolgozni, hogy nem kapsz elég visszacsatolást, legyen az bármilyen jellegű kritika. Néha bizony megkönnyebbülés lehet azt hallani is, hogy “Ne haragudj, nekem ez nem tetszik.”. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy amit készítettünk, az rossz, csak valószínűleg nem egyezik az ízlésünk. Más az igény. De amikor vaktában lövöldözöl, hogy magadtól kitalálj valamit, mindenféle infó nélkül, és a végeredményre csak annyi válasz jön, hogy “Oké, jó lesz, tetszik”, az nem mindig ad bizonyosságot arról, hogy az ügyfél elégedett.

Hogy miről is beszélek:

  1. Egyoldalas vagy kétoldalas névjegykártyát szeretnél e?
  2. Mi legyen az illusztráció? Saját fotó, internetről letöltött stockfotó, vektorgrafikus ábra, ikon, logó, egyéb. Stílusában legyen e elegáns, csúcsmodern, hagyományos, nosztalgikus, vicces, trendi, bohókás, és sorolhatnám.
  3. A kép az egész névjegykártya alapját képezze e vagy csak egy blokkban helyezkedjen e el?
  4. Milyen színvilágot szeretnél, illetve mik azok a színek, árnyalatok, amiket kizárnál? Ezek az alap színt és a hozzá illő betűk, ábrák színvilágát is meghatározzák.
  5. Pontosan meg kell adnod a kártyára kerülő adatokat, hiszen partnereid az alapján fognak keresni téged. Ez a neveden kívül lehet postai cím, telephely, szalonod vagy üzleted címe. Feltétlenül szükséges a telefonszám, kell email cím, webes elérhetőség, facebook- vagy egyéb közösségi oldal elérhetőségek, esetleg nyitvatartási, vagy ügyfélfogadási idő. Ezeken kívül röviden felsorolhatod a szolgáltatásaidat is.
  6. Milyen papírra kéred a nyomtatást? Hagyományos fehér kissé fényes, vagy matt papírra, esetleg kreatív kartonra.
  7. Hány darab névjegykártyát szeretnél legyártatni?

Ennyi információ már nekem is elég ahhoz, hogy megközelítőleg eltaláljam a neked tetsző, esetleg apróbb változtatásokat igénylő tervet. Köszönöm, ha ebben segítesz nekem, hiszen a cél az, hogy olyan névjegykártyád legyen, ami neked tetszik. Másrészt az is fontos, hogy nekem is sikerélménnyel záruljon a megrendelésed! 🙂
Ugyanezek az információk fontosak bármilyen munka megkezdése előtt, ahol tervezni kell bármilyen grafikai anyagot. Legyen az plakát, csomagolóanyag, szórólap, hirdetés, bármi. Akár online akár nyomtatott felületre szánod!

Találkozzunk!