+36 30 653 8439 hello@ildeesigner.hu

– avagy mik azok a pozitívumok, amelyek a bizalmadat erősíthetik

A weboldalkészítés is egy szakma, aminek az alapjait, majd a részleteit is alaposan meg kell tanulni ahhoz, hogy jól tudjuk végezni. Ahogy nem állsz neki egyedül házat építeni sem, mert mindig csak a gond lesz vele később, úgy a weboldalad felépítésének sem érdemes szakértelem nélkül nekilátni.

Ha olyan szakembert keresel, aki megbízható, akkor már az első alaklommal sokmindent le tudsz szűrni vele kapcsolatban az interneten.

Lássuk a legalapvetőbbeket:

1. Feltünteti a weboldalán nevét és elérhetőségeit!

Elismerem, hogy nagyon sokan nem szeretik, ha a nyilvánosság megismeri a nevüket. Az pedig nagyon is bizalomépítő, ha tudod, hogy személyesen kit fogsz felhívni, de még az is jobb a semminél, ha legalább a cég nevét tudod.
Nem utolsó sorban kötelező is kiírni a weboldal üzemeltetőjének a nevét a weboldalra, de hogy várhatnád el ezt egy olyan szolgáltatótól, aki a sajátján sem teszi meg.

Te felhívnál egy névtelen vállalkozót?

2. Jelen van a közösségi oldalakon!

Miután megtaláltad a weboldalát a keresőből vagy egy hirdetésből, meg tudod keresni a vállalkozást a közösségi oldalakon. Sőt ma már szinte az is alapkövetelmény, hogy a weboldalába integrált közösségi média funkciókon keresztül egy gombnyomással juss a saját Facebook, Instagram, Youtube és egyéb felületeire. Nézd meg, hogy az oldalát mennyire töltötte ki, van-e bemutatkozása, profilképe, borítóképe, elérhetőségei.

Egy megbízható, nyitott hozzáállású szolgáltató nem titkolja ezeket.

3. Közzéteszi az árlistáját!

Az emberek szeretnek meggyőződni arról, hogy egy szolgáltatást körülbelül milyen áron lehet megkapni. Fontos lenne, hogy minden szolgáltató a weboldalán legalább a hozzávetőleges – nagyságrendbeli – árakat feltüntesse a weboldalán.
A weboldal-piacon az árak nagyon széles spektumon mozognak, hiszen egy kezdő weboldalépítőnek fontos, hogy gyarapítsa a munkáit, amelyeket bemutathat, ilyenkor nyomott áron dolgozik. Van viszont olyan cég is, ahol egy teljes fejlesztő csapat dolgozik a projekten. Itt általában projektvezető tartja kézben a koordinációt, programozók, fejlesztők, grafikusok, designerek és marketingszakemberek dolgoznak együtt akár hónapokon keresztül, mire a tökéletes weboldalad elkészül. Ők nagyon drágán dolgoznak. Próbáld meg felmérni, hogy a kiválasztott szolgáltatód mióta van a piacon, milyen munkákat ad ki a keze körül, és milyen alap- és extra szolgáltatásokat nyújt az adott árakon belül.

Nem fogsz csalódni, amikor a végeredményt megkapod, hiszen nem árult zsákbamacskát!

4. Van nyitvatartási vagy ügyfélfogadási ideje!

Az embernek meg kell találnia az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Bár a webfejlesztők, webdesignerek gyakorta vannak „flow”-ban és kedvük szerint osztják be az időt, ne dőljünk be az olyan nyitvatartásoknak, amik például reggel 8-től este 8-ig, de akár folyamatos jelleggel is kínálják a kapcsolatfelvételt!
Egy jó szakember meghatározza azt az időinterwallumot, amikor az új, meglévő vagy leendő ügyfeleikkel a kapcsolatot tartani kívánják.

A többi idő maradjon meg az érdemi munkavégzésre, illetve a pihenésre, kikapcsolódásra – hogy a weboldaladat tiszta fejjel tudja elkészíteni!

5. Bemutatja a referenciáit, partnereit!

Ha valaki jól végzi a munkáját, akkor nem szégyelli azt megmutatni a nyilvánosságnak. Természetes, hogy senki sem tökéletes, tehát előfordul, hogy neked nem teszik egyik vagy másik webes munkája. Ilyenkor van választási lehetőséged, hogy keress mást. Nézd meg, hogy a felületein közzétett partneri ajánlások valós személyektől származnak-e, illetve akár azt is leellenőrizheted, hogy a bemutatott referenciák valós munkát takarnak-e. Általában kattintással át lehet nyergelni az általa készített weboldalakra, ahol megnézheted élőben, hogy milyen egy általa készített munka. Jó esetben valahol elrejtve a saját céges nevét is megtalálod, mint webes!

Ez is garancia lehet arra, hogy jó helyen kopogtatsz!
i

Részletes ajánlatot ad és köt veled szerződést!

Amikor eljutsz a kapcsolatfelvételig, figyeld meg, hogy milyen gyorsan válaszol a megkeresett weboldalkészítő. Ha túl gyorsan válaszol, az nem biztos hogy pozitív, de ha napokig sem, az bizony nem jó előjel. A normál válaszadás az fél és 2 munkanap között helyezhető el. Kérj részletes ajánlatot. Ha csak egy sablon ajánlattal válaszol, akkor nem igazán figyel a te saját igényeidre. Legjobb visszajelzés, ha kérdéseket tesz fel, kérdőívet kér kitölteni, illetve tudásanyagra hívja fel a figyelmed, ahol további részleteket találsz arra, hogy mi mindent lehetséges megvalósítani egy weboldalon. Miután elfogadtad a részletes ajánlatát, automatikusan szerződést fog küldeni neked, amely mindkét fél számára megnyugtató, hiszen írott keretek közé van foglalva az együttműködésetek.

Ez arra is remek biztosíték, hogy milyen munkát fogsz kapni, milyen feltételekkel és mi a befejezési határidő.
r

7. Nem enged az árból azért, mert te sokallod!

Egy jó szakember – bármilyen területen is dolgozzon – tisztában van a saját munkája értékével! Azért, mert te azzal próbálod nyomás alatt tartani, hogy a másik cég jobb ajánlatot adott, ő nem alkuszik, tartja az eredeti ajánlatát. Ha erre te elállsz a szerződéskötéstől, azt emelt fővel veszi tudomásul. Nem jó, ha egy szolgáltató „mindenáron” akar ügyfelet szerezni. Aki biztos magában és a képességeiben, kérje meg a munkája valós árát.

Ha nem akarod megfizetni, akkor valószínűleg nem te leszel a következő ügyfele!

Biztosan lehetne még növelni a szempontok számát, de azt gondolom, egyelőre elég ennyi is.

Ha úgy döntöttél, hogy meggyőződnél a mi hitelességünkről, akkor irány a https://ildeesigner.hu, ahol minden olyan információt megtalálsz, amit fentebb leírtunk!

Ezen felül átböngészheted Facebook oldalunkat, ahol különféle érdekességekkel, fotókkal, videókkal és hosszabb-rövidebb bejegyzésekkel jelentkezünk.

Instagram fiókunk is van avildiko felhasználónéven.

Várjuk üzeneted,
Ildikó

Ha úgy gondolod, megfelel a szolgáltatás, amit nyújtani tudunk számodra, ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén!