Nem szeretem a sablonos, megszokott és „tömeg” dolgokat. Szeretek kicsit kilógni a sorból, még akkor is ha emiatt nem tartanak „normálisnak”.
Nincs ez másként a webdesign munkám során sem, hiszen mindig valami egyedi, valami ötletes, valami kirívó dolgon töröm a fejem. Ez természetesen nehezen kivitelezhető, hiszen, az ügyfelek általában normális emberek, nem feltétlenül ugranak velem együtt fejest a különlegesbe! Megmutatom, hogy például mire gondolok:

Zöldek

Készítettem már 4 különböző vadászattal foglalkozó weboldalt. A téma ugye adja magát. Természet, állatok, erdő. Mindehhez adott a vadászok öltözködése, tárgyaik, szokásaik. Persze lehet játszani egy kicsit a színekkel, árnyalatokkal.
Amikor a vadászat kerül szóba, első szín, ami eszünkbe jut, az a zöld. Ennek is van számtalan különböző árnyalata, mégis mindenki tudja nagyjából, hogy melyik is az a „vadászzöld”. Aztán emellé elmegy még egy kis barna – több árnyalatban, – és a bézs. Nagyjából ezzel ki is merítettük a szokásos palettát.
Mutatok ehhez nektek néhány összeállítást:

   

Ugye milyen szépek, harmonikusak! És milyen megszokottak.

Sárgák

Már ebből is látszik egyébként, hogy mennyi mennyi árnyalat lehet a zöldnek, a barnának, és egyáltalán nem mindegy az sem, hogy melyik színből hányféle árnyalatot használunk, és azokat mivel egészítjük ki.

Látunk a paletták között teljesen barnára épülő, harsányabb zöldes, és pasztell árnyalatút is.
Aztán ahogy az első palettán is látszik, bele lehet csempészni egy kis sárgát, legyen az a napraforgóhoz, vagy akár a narancshéjhoz hasonló színhatás.. Lássuk:

Pirosak

Őszinte leszek. Az sem mindegy, hogy ezeket a színeket milyen arányban tesszük egymás mellé. Ahogy látod, az utolsó palettán megjelenik már a barnából inkább vörösbe váltó szín. Nekem ez egyre izgalmasabb, mígnem teljesen eljutok a piros használatához is.

Kékek

Na és mit szóltok egy kis kékhez? Szerintem simán elmegy egy vadászatos oldalon. Gondolj csak bele, ahogy ülsz a lesen, és bámulod a kék eget! 😊

Na, ugye? Nagyon szépek! Szívesen kipróbálnám!

Vadászok figyelem, hívjatok! +36 30 653 8439
Üdv, Ildikó