+36 30 653 8439 hello@ildeesigner.hu

Weboldal – az örökké dolgozó munkatárs!

Tételezzük fel, hogy hogy pont úgy érezted, mint én. Elég a rabszolgamunkából, elég az egész napos robotból, végre valami olyan munkát szeretnél végezni, amit szeretsz, amit te saját magad találtál ki magadnak, amihez értesz, és amiből még meg is tudsz élni.

Feltételezhetően rendelkezel valamilyen képesítéssel, legyél akár villanyszerelő, bútorasztalos, vagy épp szakács. Nos, eldöntöd, hogy márpedig neked nem elég a főnök konyhájában napi 12 órát “főni” a melegben, akármenyire szereted is a munkádat, a saját lábadra állsz. Megvetted azt a kis romos épületet a sarkon, ami már évek óta kihasználatlanul áll, és megálmodtad életed éttermét. Gyönyörűen csillognak a vadiúj edények rottyanásra várva, a tűzhely is türelmetlenül várja az első lángot. Az asztalokon simára vasalt abroszok művészien megterítve várják a kedves vendéget. Még egy kis dobogót is felállítottál a sarokban meghitt szombat estékre, amikor eljön hozzád Józsi, a hegedűscigány, hogy az urak csikkzsebből fizessék neki az Akácos út dallamát.

Igen ám, de nem ismernek az emberek!

Nem tudják, milyen ételeket főzöl és azt se tudják, hogy egy romantikus vacsora ugyan mennyibe kerül nálad. Persze, gondolom, szórólapoztál egy csomót a környéken, már jóval nyitás előtt, de tudjuk, hogy nem a környék embereinek fogyasztásából fogsz megélni. Mi kell tehát, hogy az üzleted hamarosan felvirágozzon? Természetesen egy kis marketing, amit rögtön el is kezdhetsz egy saját weboldal elkészítésével.

Tudom, tudom, azt gondolod, minek neked az, hiszen nem is értesz hozzá. Természetesen neked nem is kell ehhez értened, hiszen akkor mi lenne velünk, akik ezzel foglalkoznak? Mi ezeket az oldalakat elkészítjük, majd úgy rázzuk gatyába, hogy azok a vállalkozásod számára profitot termeljenek.

Fontos weboldal elemek!

Szóval, ha már begyújtottad a sütőt és elkészült az első ételed, örökítsd meg! A weboldaladra felkerülve ez a fotó sokat elárul rólad, majd elképzelhető, hogy pont ennek hatására fog egy környéken járó vándor betérni hozzád.

Tegyél az oldaladra egy bemutatkozást. Mondd el, hogy mivel foglalkozol és mióta. Hol tanultál, és hol gyakoroltad a mesterségedet, Mutasd be a környezetedet is, a családodat, a munkatársaidat.

Tegyél a weboldaladra étlapot és itallapot, így nem árulsz zsákbamacskát, aki betér hozzád, tudja, hogy mit keressen.

Jól szabd meg az áraidat! Ezeket is tedd elérhetővé a potenciális vendégeid részére, hiszen nagyobb valószínűséggel fognak betérni hozzád, ha tudják, hogy a pénztárcájukhoz igazítva megfelelő e számukra az éttermed.

Írd le, hogy hol találnak, és segíts nekik egy kis útmutatóval a tömegközlekedést, vagy épp a parkolást illetően. Mindenki szereti tudni, hogy hova megy, és ott biztonságban érezheti e magát.

Készíts egy szakmai blogot! Nagyon szeretik az emberek, ha beleláthatnak a szakemberek kulisszái mögé. Elég, ha heti rendszerességgel teszel ki akár receptet, akár egy-egy eljárás lényegét, folyamatát. Beszélhetsz az alapanyagokról is, amit munkád során felhasználsz az ételek elkészítésénél.

Ajánlj az ételeid mellé megfelelő italt! Könnyítsd meg a vendégeid választását. 🙂

Rendszeresen adj valami pluszt! Ahogy már utaltam a cigányra, úgy lehet az éttermedben időszakos kiállítás, író-olvasó találkozó, vagy akár karaoke est! Rajtad áll, hogy milyen irányba szeretnéd vinni a hangulatot, illetve milyen közönségnek, melyik korosztálynak szánod a szolgáltatásodat.

Ha mindehhez segítségre van szükséged, ne gondolkodj.

Keress meg bátran!

Ma már nem elég a szórólap, a plakát, az újsághirdetés. Bár kétségtelenül az is nagyon hasznos. Hasznosabb azonban ha ezeken a reklámfelületeken is feltüntetheted a webcímedet.

Végezetül
Nem beszéltem a domain nevedről, tartalommarketing és a keresőoptimalizálás fontosságáról és működéséről, pontosan azért, hogy ezeket újabb bejegyzésben oszthassam meg veled!

Kövesd a blogot, hogy ne maradj le hasonlóan hasznos bejegyzésekről!