+36 30 653 8439 hello@ildeesigner.hu

Nem érem el a webmestert… nem üzemel jól a weboldal

A saját weboldal elkészítése mindig körültekintést igényel. Nem biztos, hogy öröm a mielőbbi weboldal javítás neked.

Bizonyára többen jártatok már úgy, hogy valaki elkészítette nektek a saját weboldalatokat, majd egy idő után az oldal készítője elérhetetlenné vált. Sajnos nem egyedi esetről van szó, több embertől hallottam már hasonló történetet. Előfordul, hogy valamikor a szomszéd fiú gyakorolt a honlapom elkészítése során, vagy egy ismerős jó barát volt az, aki barterügylet fejében készítette el a honlapot. Ezek a szívességek egy idő után sajnos okafogyottá válnak. Egyszer csak azt veszed észre, hogy ott állsz egy meglévő, ám nem fejlődő, nem frissülő weboldallal, és még hozzá sem tudsz férni. Ha szerencséd van, felírtad a honlap működtetéséhez és adminisztrációs felületéhez szükséges adatokat. Ámbár mivel legtöbben nem értenek a weboldal készítéshez, előfordulhat, hogy ezeket sem fogod tudni. Nem tartottad fontosnak.

weboldal javítás

weboldal javítás

Mit lehet tenni ilyenkor?

Először is meg kell nézned, hogy a weboldal megfelel e még a mai kor követelményeinek, illetve a weboldalon található információk, menüpontok megfelelnek e még az eredeti célodnak. Segíti e a látogatódat abban, hogy megismerje a tevékenységedet? Segít e a weboldal továbbra is a terméked, szolgáltatásod értékesítésében?

Ha úgy érzed, a tartalom megfelelő, mindenképpen szükség van a webdesign újragondolására. Át kell gondolni, hogy a korábbi design megfelel e még az ízlésünknek. Kapcsolódik e szorosan a termékünkhöz a látogatóink fejében? Esetleg érdemes egy új arculat kialakításán elgondolkodni.

Weboldal javítás

Amikor eldöntöd, hogy a változás útjára lépsz, először is kapcsolatba kell lépni a tárhelyszolgáltatóddal. A szolgáltató, miután igazoltad magad, hogy jogosult vagy a weboldalt kezelni, megadja a szükséges adatokat ahhoz, hogy hozzáférj a weboldal szerkesztőfelületéhez. Hogy tudj FTP felhasználót készíteni, adatbázist létrehozni, amivel majd könnyen fel lehet újítani az oldalt. Persze nem kell mindehhez értened, ha azt sem tudod, most miről is van szó. Nyilván kell keresned egy weboldal készítő szakembert, aki mindenben a segítségedre lesz. Bátran hívhatsz engem is, ha úgy érzed, végre gatyába ráznád a weboldalad.

Miután a hozzáférést megszereztük a halódó oldaladhoz, jöhet a kreatív munka. Megálmodjuk a webdesign-t, a weboldal felépítését, átbeszéljük, hogy pontosan mire van szükséged. Szeretnél e blogot vezetni, szeretnél e hírlevelet küldeni, szeretnél e email kampányokat indítani? Össze lehet kapcsolni a honlapot a közösségi oldalakkal is, aminek óriási reklámereje van.

Át kell gondolni, hogy a weboldalon szereplő szöveges tartalom megfelelő e még mindig, vagy nekiállsz átfogalmazni, esetleg ezt is rám bízod.  Beszerezhetsz új fotókat, amivel illusztrálhatod az oldalak szöveges tartalmát. Fontos lehet az oldalba kapcsolatfelvételi űrlapokat építeni, ami által a látogatók felvehetik veled a kapcsolatot, vagy feliratkozhatnak hírlevélre, stb.

Boldog befejezés 🙂

Miután az új oldal elkészült, biztos lehetsz abban, hogy a fontos adatokat feljegyeztem neked, és megtanítom, hogy az oldaladat akár egyedül is frissíteni tudd! Ez nem jelenti, hogy egyedül hagylak, tehát bármikor hívhatsz, ha elakadtál!