+36 30 653 8439 hello@ildeesigner.hu

A webdesign

A webdesigner feladata, hogy megtervezze, prezentálja és elkészítse a weboldalt a megrendelőnek.

Először felméri, hogy milyen típusú webes megjelenést szeretne a megrendelő.

Egyszerű bemutatkozó oldalt, összetettebb, interakcióra sarkalló oldalt, vagy több menüvel rendelkező, részletes oldalt, esetleg webshopot. Az igényfelmérés során kiderítjük, hogy milyen színezetű, milyen hangulatú, és milyen elrendezésű oldalt szeretnénk. Fontos tudni, hogy melyek azok a már működő weboldalak, amelyek tetszenek, és melyek azok, amelyek eleve ki vannak zárva.

A háttér

Munkánk során WordPress tartalomkezelő rendszerrel dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a weboldal aránylag gyorsan elkészülhet. Minden esetben prémium sablonnal dolgozunk, amelyet a saját igényeid szerint alakítunk egyedivé.
A webdesigner regisztrálni fogja  a kiválasztott domain nevet, és megrendeli a weboldal működéséhez szükséges tárhelyet. Ha szükséges, beállítja az egyedi email címet számunkra. (pl. hello@domainnevem.hu, vagy help@domainneved.hu)

Tervezés

A cég arculatának kialakítása is a webdesigner feladata. Ha most indult a vállalkozásunk, vagy épp szeretnénk megújulni, akkor érdemes elgondolkodni egy minket fémjelző stílusos logó elkészítésén, amely aztán az arculatunk fő eleme lesz. Megjelenik különféle online és offline anyagainkon egyaránt. Lehet ez email aláírás, online brosúra, hírlevél fejléc, stb. Névjegykártya, szórólap, plakát, csomagolóanyag, egyéb nyomtatott felület. Több különböző terv elkészítése és a kiválasztott terv pontosítása után véglegesítjük a logót.
Igény esetén készítünk egy olyan hangulattáblát, amely bemutatja, hogy a készülő weboldal hogy fog kinézni. Ezen már szerepel az elkészült logó, a használni kívánt színek, egy-két fő stíluselem, ami nyomán az oldalt építeni fogjuk, betűtípus kombinációk, és néhány hangulatfotó.

Weboldal kialakítása

Dolgozik a webdesigner a háttérben,  kialakítja az oldal szerkezetét. Figyel arra, hogy a majdani látogató pontosan azt találja meg az oldalon, amit keres, illetve hogy a weboldalról azonnal látszódjék, hogy miről, kiról szól, és mit kínál a látogatónak.

Meghatározásra kerülnek a fő menüpontok, a frontpage megjelenítési stílusa, az oldalak szerkezeti kialakítása. Megtöltődnek az oldalak, aloldalak tartalommal, illusztrációkkal, kapcsolatfelvételi vagy regisztrációs űrlapokkal, feliratkozási lehetőségekkel és még sorolhatnám! Kialakul a fejléc, a lábléc, az oldalsávok, a zárt felületek.

A webdesigner különféle bővítményeket épít az oldalba, amelyek azt a célt szolgálják, hogy az oldalunk pl. biztonságban legyen, gyorsan betöltődjön, figyelje a látogatók statisztikáját, vagy épp optimalizálja az oldalakat a Google találatokhoz.

Időközben folyamatosan tájékoztatja a megrendelőt a weboldal állapotáról, illetve kérdés esetén pontosítják az irányt.

Weboldalt szeretnék!