+36 30 653 8439 hello@ildeesigner.hu
Minőségi weboldal 9 ismérve! Tuti, hogy eddig észre sem vetted!

Minőségi weboldal 9 ismérve! Tuti, hogy eddig észre sem vetted!

9 különbség a „valamilyen” és a minőségi weboldal között!

Suzuki vagy BMW Mi a különbség a két autótípus között?

Lehet kapni a piacon leharcolt, huszonéves, fapados Suzukit, de lehet kapni fullextrás, soklóerős, kényelmes BMW-t is.

Ha csak rágondolsz érzed a különbséget!

Érzed a BMW jéghideg klímáját, ahogy szinte hang nélkül suhansz az autópályán, és belesüppedsz a kényelmes bőrülésekbe, ahogy a karod a kartámaszon pihen! És szinte érzed a Suzuki lehúzott ablaka mellett süketté váló füleidet, miközben még a rádiót sem hallod rendesen! ! Majd a Ferrariról is említést teszek később, de az már a prémium kategória!

Te mit választanál?

Alap, „valamilyen”, „semmilyen” weboldal -vagy minőségi weboldal! A választás a tiéd!
Most képzeld el!
Az autópéldánál maradva: mindkettő azonos célra lett kitalálva! El kell jutni A pontból B pontba, lehetőleg zökkenőmentesen és kényelmesen. Nem állítom, hogy az alacsonyabb komfortokozattal rendelkező eszközökkel nem érhetünk el eredményt. Csak kicsit izzasztóbb!

Miért is választanád a fapadosat?

Az sem mindegy ugye, hogy például egy üzleti tárgyalásra mivel érkezünk. És ahogy az autónk is építi vagy rombolja az imázsunkat, igaz ez a weboldalunkra is!

Mik azok a fokozatok, amik egy alap weboldalt megkülönböztetnek egy minőségi weboldaltól?

1. Egyértelműen bemutat téged!

Egy minőségi weboldal felépítése, szerkezete könnyen kezelhető, átlátható, egyértelmű. Megtalálja rajta a látogató, amit keres. Azt is tudnia kell, ha ő nem ezt keresi, amit mi hirdetünk!

Van, aki a rövid, „amerikai stílusú” weboldalakra esküszik, tehát gyakran csak egy egész monitort beborító kép fogadja a látogatót némi felirattal és navigációval, és van, ahol érdekes, izgalmas elrendezésben, kisebb nagyobb blokkokban jelenítjük meg a tartalmat, „Tovább!”, „Bővebben!”, „Ezt szeretném!”, vagy hasonló gombokkal.

A nagyon olcsón készülő weboldalak egyik fő hibája a rendezetlenség. Rendkívül gyakran feledkezik meg az oldal készítője arról, hogy pontosan bemutassa, hogy az oldal miről szól.

2. Precíz, pontos helyesírás és nyelvhelyesség!

Nagyon gyakran találkozom ordító helyesírási problémákkal. Nem mondom, hogy véletlenül nem csúszik be akár elütés is, de amikor több helyen is alapvető helyesírási hibát találsz, az nagyon kiábrándító. Én ilyenkor vissza is fordulok, és csendesen becsukom magam mögött az „ajtót”.
Aprónak tűnő, de ízig-vérig precíz embereknek azonnal szembetűnő, amikor például a menüpontok, vagy felsorolások egyike kis-, másika nagy kezdőbetűvel van írva. Bosszantó az is, amikor a mondatok után nem kerül megfelelő írásjel.  Ha már sablonnal dolgozik, akkor válasszon olyat, aminek a láblécéből el tudja távolítani a reklámsávot. Legyen szíves átírni a „Read more” feliratokat a gombokon, illetve egyéb angolul megadott feliratokat, szövegeket az oldal minden részén.
Ez is megkülönbözteti a minőségi weboldalt egy fapados weboldaltól.

3. Szövegtagolás

Az sem mindegy, hogy a weboldalon szereplő szövegek mennyire tagoltak. Vannak e megfelelő címek, alcímek megadva? A bekezdések, a mondatok nem túl bonyolultak e.
Az olvasó szereti gyorsan átfutni, és könnyen megtalálni, amit keres.

Ma már az is nagyon fontos, hogy a szövegek megfelelő betűmérettel és olvasható betűtípussal készüljenek. Ne legyenek a korábban oly divatos villogó és harsány színek, feliratok. Ne keveredjenek a különféle betűtípusok. Használjunk kétféle betűtípust, egyet a címeknek – egyet pedig a törzsszövegnek.

4. Korszerű alapokra épült!

Fontos szempont az is, hogy a weboldalunkat a legfrissebb technológiák szerint, a legújabb lehetőséget kihasználva készíttessük el. Például ne engedjük meg, hogy a CTA (Call To Action- cselekvésre ösztönző) gombok helyett szövegre linkelt „Klikkelj Ide” felirattal helyettesítse a weboldal készítője.

Tudnia kell az oldaladon az azonos stílusú és méretű CTA gombokat beállítani.
Nem kell sűrűn teletűzdelni vele az oldalt, hogy akármerre mész, kerülgetned kelljen, de azért nem árt néhány jól célzott helyen beépíteni az oldaladba!

5. A jó minőségű fotók használata elengedhetetlen!

Több apró részletre kell itt is kitérni. Ne legyünk restek az összes fotót olyan méretben és felbontásban tölteni fel az oldalra, ahogy kell! Az indokolatlanul nagy méretű fotók úgy lassítják be az oldalt, mintha a BMW-ből átülnénk a Suzukiba… A kicsire méretezett fotókat viszont csak kis méretben használjuk, mert ha túlnagyítjuk, szétesik, pixelesedik és elhomályosul. Törekedjünk itt is a minőségre!
Arra se legyen rest a webesünk, hogy a fotóknak feliratot adjon, „alt attribútumokkal” lássa el. Ez például arra való, hogy a gyengénlátók is tudják a böngészés során, hogy adott szövegekhez miről szóló képet mellékeltünk. Fontos, hogy a weboldalunk is közvetítse, hogy társadalmilag érzékenyek (IS) vagyunk!
Ezen felül a keresőoptimalizálás szempontjából is nagyon fontos a képek szövegezése!

6. A weboldalnak mobiltelefonon is tökéletes felhasználói élményt kell nyújtania!

Nem mindegy, hogy ha feltöltesz egy új fotót, akkor azt egy mobiltelefonon is méretarányosan tudod e megtekinteni! Ne lógjon ki a képből!
Milyen idegesítő már, amikor a mobilon oldalra kell görgetni, mert csak a kép bal széle látszik…. Ugyanez igaz arra is, amikor a képet ugyan összenyomja telefon méretre, de nem méretarányosan és egy elnyújtott torzó válik belőle. Nálunk ilyen nem fordulhat elő.  Tudjuk, hogy az internetezők több mint fele már mobilról netezik. Ez nagyon fontos követelmény!

7. Egy weboldalnak vannak kötelező tartalmi elemei.

Mik ezek?
Például kötelezően fel kell tüntetni a tulajdonost és elérhetőségét.
Fel kell tüntetni a tárhelyszolgáltatót. Ha engedélyköteles tevékenységgel foglalkozunk, akkor az engedélyt kiadó hatóság nevét és a kiadott engedély számát is fel kell tüntetni. Kötelező az oldalon Süti tájékoztatót közzétenni, azt az érkezéskor a látogatónk arcába tolni! Ha adatokat kezelünk, akkor kötelezően adatvédelmi tájékoztatóval kell rendelkeznünk és azt el kell fogadtatni az adatot átadóval!

8. Keresőoptimalizálás!

A weboldalunk oldalai megfelelő címmel, legalább alap SEO beállításokkal rendelkezzenek!
Enélkül a weboldalunk a kert végében titokban elásott kincshez hasonlít! Ne várjuk, hogy véletlenül rátalál valaki! Adjunk meg kulcsszavakat, meta leírásokat, keresőbarát címeket!

9. Végére hagytam a kifejezetten design témákat!

Mert amellett, hogy rendezett, tartalmas, hatékony és jól működő weboldalt kapunk, nagyon fontos, hogy az a weboldal milyen hangulatot áraszt!

Pont olyan ez, mint amikor beülsz a Suzukiba és érzed, hogy húsz centire van a popsid a földtől, izomból tekered a kormányt, és halálra izzadsz már tíz kilométeren is! Vagy beülsz a BMW-be, ahol kényelmes magasságban ülsz, mindent és mindenkit látsz, egy ujjal tekered a kormányt, miközben feláll a szőr a kezeden a húsz fokra állított klíma hatására!

Nem mindegy, hogy amit látsz, az mennyire ragadja meg a figyelmedet! Mi olyan megoldásokat alkalmazunk, amiktől a weboldalak érdekessé, és izgalmassá válnak. Nemcsak a megfelelő színkombinációt találjuk meg, de felkutatjuk a legprofibb illusztrációkat és olyan animációs megoldásokat vetünk be, amitől azt mondod majd: Ez igen! És ami nagyon fontos! A vevőid is ezt mondják majd!

És ez még nem a Ferrari!

Mert ígértem, hogy arról is említést teszek! Azok a teljesen egyedileg kódolt,  prémium weboldalak!
Tizenkét évvel ezelőtt egy sima bemutatkozó oldalt 260 ezer forintért készítettek el. Volt öt menüpont, amiből az egyik a galéria volt, egy „Aktuális” blokk az oldalsávban és kb. ennyi!

Nyilván a tartalomkezelő rendszerek megjelenésével sokat egyszerűsödött a weboldalkészítés, de azért azt gondolom, aki minőségi weboldalt szeretne magáénak tudni, mert ő maga is minőséget képvisel, ne hagyja magát megvezetni az egy óra alatt 22 ezerért készülő weboldalakkal!

Minőségi weboldalt szeretnél Te is?

Ha Te sem éred be kevesebbel, mint a kiváló minőséggel. Ha a Te tevékenységed is minőséget képvisel, és nem elégszel meg bármivel, ne habozz! Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Ugye szeretnéd?

WordPress alapbeállítások

WordPress alapbeállítások

A WordPress alapbeállításai

Ahogy egy előző bejegyzésemben kifejtettem, ahhoz, hogy létrehozd a saját önálló weboldaladat, nem feltétlenül kell százezreket fizetni egy weboldal készítőnek. Elég, ha elsajátítod az alapokat, és nekigyürkőzöl egyedül. Tudom, tudom, nem olyan egyszerű az – mondod magadban. Honnan fogod tudni, hogy egyáltalán mit is kezdj azzal a rettentő üres felülettel, amit a WordPress telepítése után kaptál? Megmondom.  (tovább…)

Linképítés – röviden!

Linképítés – röviden!

Linképítés – na de mi az?

Minap egy kedves ismerősöm keresett meg azzal a kérdéssel, hogy mi a tücsök az a visszamutató link? A linkajánlókkal szenvedett éppen. Mi az a linképítés egyáltalán? Nos, megmondom őszintén, hogy én  eddig nem  tulajdonítottam  túl nagy jelentőséget ennek a kérdésnek, bár kétségtelen, hogy kellett volna. Igyekeztem röviden, a laikus agy számára is érthető módon megfogalmazni neki, amit erről tudok. Megosztom most veletek is!

(tovább…)

Tavaszváró montázs az év színében

Tavaszváró montázs az év színében

Találtam egy pályázatot: tavaszváró montázs

Montázs készítése a tavaszvárás jegyében! Izgalmas kreatív munkának ígérkezett.

A pályázati kiírásban az szerepelt, hogy a montázsnak az idei év színét kell tükröznie. Ez az ultraviola!

Kutatómunka

Sok-sok gyönyörű képet találtam a neten.  Ami tetszett, vagy megfogott valamiért, mindet letöltöttem.  Ez kb. 30 darab képet jelent. Ahogy haladt az idő, egyre inkább éreztem, hogy mi az amit szeretnék.

Mindenféleképpen szerettem volna bemutatni pontosan az év színét. Így tettem bele a montázsba magát a színt, és a paramétereit.
Mivel az eredeti feliratozása nem tetszett a képnek, ezért újfajta betűtípussal és színnel feliratoztam.

Több vidéki stílusú, vintage fotót is találtam, ami tetszett, ezért úgy gondoltam, ez lesz a vonal.

Olyan segítséget is kaptunk, hogy a montázsba tegyünk olyan megszerkesztett fotót is, ami nem az eredeti színeivel szerepel, ezért került bele a duplex technikával készült “lilásított” fényképezőgép.

Egy kis kontrasztot képzeltem a régies stílus mellé a modern vázákkal.

Részletek

A színharmóniát nem egyszerű telített színű blokkokban mutattam meg, hanem anyagmintás háttereket töltöttem le.
Ezek mind megfeleltek az elképzelt színvilágnak. A lilát a fehérrel és a zöld egy intenzív, mérgeszöld árnyalatával egészítettem ki.

Betűtípus kombinációnak egy kézírásos és egy modern, talpatlan fontot használtam.

A hátteret meghagytam fehérnek, de jobb oldalra betettem a lila egy halványabb árnyalatát függőlegesen.

Elrendezés

Szeretek köröket használni a munkáim során, ezt most sem hagyhattam ki. Emellett igyekszem arra is figyelni, hogy ne legyen a végeredményem túlságosan szabályos sem, de a rendezetlenség érzését se keltse! Olyan montázst szerettem volna készíteni, amiben harmónia van, és egyensúly.

Az eredmény!

Remélem, sikerül elnyernem vele mind a pályázat kiírójának, mind a ti tetszéseteket.

Szép napokat!

Tavaszi montázs az év színe jegyében

 

 

 

 

Neked is szívesen készítünk webdesign munkát!

Ha tetszenek neked a munkáink, kérj ajánlatot!

Csinálj magadnak ingyen weboldalt!

Csinálj magadnak ingyen weboldalt!

Ingyen weboldal, amit te is el tudsz készíteni magadnak!

Biztos te is sokat gondolkodtál már azon, hogy hol tudsz spórolni. Ha egy kicsit is érdekel az informatika, és a világháló, akkor nem lesz nehéz dolgod, hogy készíts egy ingyen weboldalt magadnak!  Igaz, hogy van egy-két olyan dolog, amivel valószínűleg eddig még nem találkoztál, de ne aggódj, meg fogod tudni oldani a segítségemmel!

Kezdeti lépések

Rögtön az elején el kell szomorítsalak egy picit, ugyanis olyan weboldal, ami jó, ami teljesen a tiéd, és ami akár még szép is lehet, biztos, hogy nem hozható ki nulla forintból! Már csak azért sem, mert egy tárhelyet és egy domain nevet mindenképpen kell szerezned magadnak. Nem hiszem, hogy ne tudnád, hogy ez mit jelent, de röviden elmondom. 

A tárhely ugye magáért beszél, egy olyan hely, ahol a weboldaladat, annak adatbázisát, stb tárolni fogod. Számos tárhelyszolgáltató kínálja magát a piacon, érdemes alaposan körülnézni. Vannak éves, kétéves, és havidíjas tárhelyek. Az én tárhelyemet az EVOLUTIONET Kft. biztosítja. 

A domain neved lesz az az azonosító, ami alapján a látogatók rád találnak. Ahogy nekem az ildeesigner.hu a domain nevem. Minden egyes domain név csak egyszer használható fel, azt egy rendszerben kell regisztrálni, és lehet ellenőrizni is, hogy a kiválasztott név szabad-e még. Ugye ez azért is fontos, mert mi lenne, ha két oldalnak ugyanaz lenne a neve? Honnan tudná a rendszer, hogy melyiket szeretnénk megnézni, mire mutasson?

Miután kiválasztottad a szolgáltatót, ott általában egyúttal intézik neked a domain regisztrációdat. Ez általában 24 – 48 órát vesz igénybe. Nos, megvan a vágyott név, hogyan tovább?

Ha segítségre van szükséged, kb. 8000 Ft-ért tudom neked ajánlani a fent említett remek éves díjú tárhelyszolgáltatót, és ebben már a domain regisztrációd is benne van! Ugye ez még neked sem sok? 

Adatbázis, ftp és barátaik

A tárhelyszolgáltató meg fogja adni neked a tárhely adminisztrációs felületének az elérhetőségét, az ahhoz tartozó felhasználónevet és egy biztonságos jelszót. Nem kell megijedni ezeket a felületeket úgy alakítják ki, hogy programozói tudás nélkül egyértelműen el lehet boldogulni a kezelésükkel.

A tárhelyen létre kell hoznod egy adatbázist, és az adatbázishoz hozzá kell rendelned egy felhasználót, minden jogosultságot megadva neki. Én erről most részletesen nem írnék, talán egy későbbi bejegyzésben részletezem majd, hogy ez lépésenként hogyan történik. Fontos, hogy feljegyezd az adatbázisod nevét, az adatbázis-felhasználó nevét, és a jelszót, valamint a kiszolgálót (ezt is megadja a szolgáltató). A későbbiekben ezekre az adatokra szükséged lesz.

Kell, hogy legyen a számítógépeden egy fájlkezelő, pl. Total Commander. Amikor megnyitod a programot, be kell állítani a tárhelyedhez egy FTP kapcsolatot. Ehhez szükséged lesz a kiszolgálónévre, a tárhelyedhez tartózó felhasználónévre és jelszóra. Így kapcsolatot tudsz létrehozni a tárhelyeddel.

Ha bármivel nem boldogulsz, vagy megakadsz, akkor javaslom a Youtube-on körülnézni, vagy segítségül hívni legjobb barátunkat a Google-t. Egyébként tapasztalataim szerint minden egyes webhosting szolgáltató készségesen segít bármilyen probléma kapcsán, ami felmerül az oldalunkkal kapcsolatosan. Nyugodtan lehet tőlük segítséget kérni. 

WordPress, a tartalomkezelő rendszerünk

Bizonyára tudsz róla, hogy ma már csak a nagy és nagy igényű cégek íratnak saját weboldalt saját programozókkal, ami nyilván nagyon remek dolog. Hasonlóság ez esetben bármely más, a világon fellelhető weboldalhoz kizárt, hiszen ezek az oldalak egyénileg vannak felépítve.

Ma már azonban egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb, ha tartalomkezelő rendszerrel építünk fel egy weboldalt, hiszen ehhez semmiféle programozói tudás nem szükséges. Zárójelben: egyébként pedig minden tiszteletem a kedves programozóké, hiszen az egy olyan külön világ, amibe normális földi halandó bele sem mer gondolni! Zárójel bezárva.

Nos, tehát a mi kedvenc, és világszerte legtöbbet használt tartalomkezelő rendszerünk a WordPress! Irány a https://hu.wordpress.org/ weboldalra, ahonnan a program legfrissebb verzióját ingyenesen letöltheted a számítógépedre. A gépedre egy wordpress (+verziószám) nevű tömörített mappa kerül, amelyet azonnal ki is bonthatsz. Javaslom a 7-Zip programot a kicsomagoláshoz. Olyan helyre mentsd a mappád tartalmát, ahol biztosan megtalálod, például az asztalra.

Szükséged lesz a Notepad++ szövegszerkesztő programra is, amit szintén ingyen le tudsz tölteni a számítógépedre. A WordPress mappában ugyanis találsz egy wp-config-simple.php nevű fájlt, amit a Notepad programmal meg kell nyitnod. Ebben a dokumentumban a megfelelő helyen meg kell adnod a fentebb említett adatbázis nevet, adatbázis-felhasználót és jelszót, valamint be kell állítani a kiszolgálót. Mentsd el a fájlt a Mentés másként lehetőséggel, és nevezd el “wp-config”-nek. 

Total Commanderrel csatlakozz a tárhelyedhez, majd a számítógépeden keresd meg a wordpress mappát, és a teljes tartalmát másold át a tárhelyed megfelelő könyvtárába. Ez általában a public_html gyökérkönyvtár, de aldomain esetében más lesz.

Amint a fájlok felmásolódtak nyisd meg a böngésződet. Írd be domainneved.hu/wp-admin/install.php, ekkor megjelenik a WordPress regisztrációs felülete, ahol az adatok megadása után indulhat a telepítés.

Ha minden klappol, akkor most már csak be kell lépned az adminisztrációs felületre, amit a domainneved.hu/wp-admin oldalon fogsz elérni!

Voilá! Túljutottunk a nehezén!

Ezután kezdődik az igazán izgalmas munka, elkezdjük felépíteni a saját kis weboldalunkat! 🙂 

Hamarosan jelentkezem! 

Ha mégsem bajlódnál ezekkel az idegen és bonyolultnak tűnő dolgokkal, akkor segítek neked abban, hogy kapj egy feltelepített WordPress oldalt a választott domain neveddel!

Hívj, vagy írj emailt, hogy megbeszélhessük a részleteket! 

7 dolog, amit a névjegykártya tervezés előtt át kell gondolnod!

7 dolog, amit a névjegykártya tervezés előtt át kell gondolnod!

Számítógépes grafikai, szerkesztési munkák

Mostanában több kisebb számítógépes grafikai, szerkesztési munka talált meg. Volt köztük szórólap, hangulattábla, facebook borítókép, logótervezés, ajándékkártya és névjegykártya tervezés is. Mindig örülök, ha ilyen feladatot kapok, hiszen ebben tudom leginkább szabadjára engedni a fantáziám, és több különböző lehetőséget is ki tudok próbálni, mire megszületik a végeredmény. Ez azonban nem mindig egyértelműen könnyű feladat, hiszen nem biztos, hogy épp eltalálom a megrendelő ízlését. (tovább…)

Egy kis tréfa

Egy kis tréfa

Tréfás névjegykártya terv

Kezdő vállalkozásként az ember minden alkalmat megragad önmaga népszerűsítésére, reklámozására. Kell a jó hírnév, kellenek a referenciamunkák. Ennek érdekében az egyik legjobb módszer az önzetlen felajánlás. Én is éltem ezzel a lehetőséggel, amikor a helyi művelődési házban szilveszteri bált rendeztek, és várták a vállalkozók felajánlásait. 3 ajándékkártyát ajánlottam fel, amely mindegyike 100 db névjegykártya komplett elkészítését tartalmazta. (tovább…)

Megújult a MolSoft Informatika weboldala

Megújult a MolSoft Informatika weboldala

MolSoft weboldala

A MolSoft Informatika ügyvezetője keresett meg decemberben azzal, hogy a cég weboldala felújításra szorul. Eddig Joomla alapú oldallal rendelkeztek, amelynek már elavult volt a kinézete, modernizálásra szorult.

A kérés szerint a korábbi oldalról emeltük át az anyagokat, és az új weboldal már WordPress alapú lett.

A munka során a Sydney sablont használtuk, azt alakítottuk át a kívánságnak megfelelően.

Az oldalnak van egy elsődleges menüsora, amelyben a cég fontos információi lettek elhelyezve. Bemutatkozás, elérhetőségek, szolgáltatások.

A másodlagos menüben a konkrét szolgáltatások találhatók meg, amik a jobb oldali oldalsáv tetején lettek elhelyezve. A cég fő profilja a kereskedelmi rendszerek telepítése. Szoftverfejlesztés, hardverek forgalmazása, telepítése, karbantartása. Országszerte számos Nemzeti Dohánybolt használja Trafik rendszerüket. NAV engedéllyel rendelkező rendszereket kínálnak mind kisboltok, mint nagyobb áruházláncok számára.

Harmadik menü a láblécbe került, itt találhatók a partnerek, viszonteladók, valamint elégedett ügyfelek is.

A weboldal megfelel a törvényi előírásoknak is.

Molsoft Infromatika új weboldala

MolSoft Infromatika új weboldala

A régi weboldal továbbra is elérhető, ha valakinek még könnyebb lenne annak a kezelése.

Régi weboldal Molsoft

Régi weboldal Molsoft

Nézd meg további munkáimat is! 

Ajándékozz új vásárlókat!

Ajándékozz új vásárlókat!

Nyakunkon a karácsony!

Alig két hét, és beköszönt a szeretet ünnepe. Bár az emberek már rájöttek, hogy a szeretet ünnepe nem az ajándékoktól lesz szép és értékes, hanem az emberi kapcsolatoktól, mégsem feledkezhetünk meg szeretteinkről apró ajándék formájában sem.

Gondoltál már arra, hogy a párodnak, gyerekednek, jóbarátodnak aki épp vállalkozást indított mi mindenre lenne szüksége ahhoz, hogy az üzlete mielőbb beinduljon? Igen, vevőket, megrendelőket kell szerezzen! A megrendelő pedig csak akkor fog jönni, ha tudja, hogy kit keressen, hol, mikor stb. Meg kell tehát adni számára az információt.

Mire van szükség ehhez?

Először is ugye tudjuk, hogy reklámra. Namost, ennek az úgynevezett reklámnak, más néven marketingnek számos fajtája van. Sokan először ismerősöknek beszélnek a tevékenységükről, az induló vállalkozásról. Ez nagyon helyes, hiszen, ha közvetlen ismerőseinknek nincs is ránk szüksége, a hírünket tovább tudják adni olyanok számára, akiknek viszont épp a mi termékünkre, szolgáltatásunkra lehet szüksége.

Elkezdhetünk szórólapozni, ámbár ez a reklámforma is még elég szűk kört szólít meg. Érdemes azonban ezt a lehetőséget is megpróbálni, kihasználni. Persze ez nagyban függ a tevékenység milyenségétől. Nem mindegy ugyanis, hogy húst árulsz a kisváros piacán minden szombaton, vagy épp lakásközvetítéssel foglalkozol. Ezen kívül helyi nyomtatott sajtó adta lehetőségeket is ki lehet használni.

A legnagyobb reklámfelületet azonban mégis az internet biztosítja egy vállalkozás számára. Bárhol elérhető, bármikor megnézhető, és minden részletes információval ellátja az érdeklődőket. Ehhez a legkiválóbb felület a saját weboldalunk, egy saját honlap lehet! Ez a felület a cég online kirakataként szolgál, ahol a vevő tájékozódhat a termékről, szolgáltatásról, elérheti a nyitvatartási idődet, megnézheti a kapcsolatfelvételi lehetőségeket. Akár még szakmai blogot is olvashat az adott vállalkozás munkájáról, a termékek, alapanyagok, technológiák leírásáról. Minél több információt nyújt egy vállalkozás a leendő partnerei számára, annál megbízhatóbb képet fest önmagáról.

Ma már a közösségi felületek reklámereje sem elhanyagolható, sőt! Kötelező a használatuk erre a célra. A Facebook, az Istagram, Pinterest és más felületek remek lehetőséget biztosítanak minél kiterjedtebb célközönség elérésére. Ehhez megfelelő posztokat kell gyártani, amivel a vevőt a termékedhez, szolgáltatásodhoz irányítod.

Segíthetek Neked ebben?

Ha te is úgy gondolod, fellendítenéd az üzletet, legyen az akár a tiéd, akár ismerősé, tedd meg az első lépést!

Fogadd el tőlem az én ajándékomat!

Minden, december 23-án, szombaton 24  óráig leadott rendelésre 15% kedvezményt adok! Használd ki a lehetőséget. A kedvezményesen megrendelt weboldalt, reklámot, grafikai szolgáltatást a későbbiekben is fel lehet használni!

Ne hagyd ki ezt a remek lehetőséget!

Vadász moodboard

Vadász moodboard

Vadász moodboard

A honlaptervezés egyik fő alapköve a hangulattábla megalkotása. Ezen a táblán szerepelnek a munka során használni kívánt színek, színárnyalatok; az elképzelt betűtípus kombinációk; valamint néhány fotó. (tovább…)